La acest sfârșit de săptămână, când ar fi fost ziua lui, cinefilii și- au adus aminte de formidabilul actor francez, Louis De Funes.

Cu o voce unică și onomatopee care stârneau râsul, și- a atras titlul de „omul cu 40 de expresii faciale pe minut”.

Mai mult, s- a spus că este demonstat științific (glumesc francezii); este imposibil să nu râzi la filmele lui Louis de Funès.

Filmul care l-a propulsat in atentia marelui public a fost  Jandarmul din Saint-Tropez. Louis de Funès  avea atunci 49 de ani.

Pianul a fost una dintre cele mai mari pasiuni ale marelui actor (nu avea studii de pian, însa avea o ureche muzicală foarte bună). Acesta a fost  și motivul pentru care, în ciuda nemulțumirii familiei sale, a renunțat la școală.

De Funès a interpretat peste 130 de roluri în filme şi 100 de roluri în teatru.

Deosebit de iubit în Franţa, Louis de Funes a fost votat cel mai popular actor francez într-un sondaj de opinie din 1968.

Și-a început cariera de artist în piese de teatru, în care s-a bucurat de un succes moderat.

Chiar şi în timpul carierei cinematografice, el a continuat să apară în piese de teatru. Popularitatea a început să-i crească în urma apariţiilor pe marele ecran în comedii.

Timp de mai bine de trei decenii, până la apariția filmului Titanic în 1997, “Marea hoinăreală” a fost filmul cu cel mai mare succes de casă din Franţa.

 

Articolul precedentCoronavirus: 1225 cazuri noi în ultimele 24 de ore
Articolul următorCălătorie virtuală prin Mehedinți. Popas la Cula lui Tudor Vladimirescu