Polițiștii mehedințeni au participat la peste 1.000 de misiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus. În acest context, au fost verificate peste 950 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse de Starea de Urgență.

Au fost aplicate 81 sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale Legii 61/1991 și alte contravenții în context, în valoare totală de peste 32.000 lei.

47 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat persoane aflate în izolare la domiciliu, iar 11 de jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 8 centre de carantină. În cadrul misiunilor au participat și 32 de patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

Pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 14 misiuni, opt dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SAJ și autospecialelor destinate transportului de persoane, iar șase pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul sau au fost plasate în carantină.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 58 de locații, unde se află 123 persoane în izolare voluntară la domiciliu.

În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de circulație rutieră.

Articolul precedent82 de cazuri cu COVID-19 confirmate în Mehedinți
Articolul următorMarcel Vela, anunț de ultimă oră: Ordonanța nr.11 elimină o parte din restrictii TEXT INTEGRAL