În acestă dimineață, polițiștii Biroului Arme explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat o percheziție la domiciliul unei persoane, din municipiul Slatina, județul Olt. Polițiștii au ridicat 126 de articole pirotehnice.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 39 de ani, din municipiul Slatina, bănuit că ar efectua operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

Cu ocazia percheziției, polițiștii au găsit 126 de articole având conținut pirotehnic, de diverse mărci și dimensiuni, în greutate totală de aproximativ 230 de kilograme.

Imagine

Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor și documentarea activității infracționale.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr.126/1995 Republicată, privind regimul materiilor explozive”, a declarat reprezentantul IPJ Olt. 

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Nu este permisă folosirea articolelor pirotehnice în următoarele situaţii:

între orele 24,00 şi 6,00, cu excepţia perioadelor autorizate, precum şi a evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale;

la o distanţă mai mică de 50 m de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 m faţă de cele cu peste 4 niveluri;

la o distanţă mai mică de 500 m de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze.

 

Articolul precedentSoluţia găsită de autorităţi pentru şoferii care blocau accesul într-o parcare din oraş
Articolul următor6.333 de cazuri noi de infectare cu SARS-COV-2, în ultimele 24 de ore! 148 de decese au fost raportate