FRAȚII ÎMPUȘCAȚI ÎN BELGIA ERAU DIN MEHEDINȚI. TRUPURILE LOR AU AJUNS ACASĂ, ÎN COMUNA GÂRLA MARE

Cei doi frați români, împușcați, la finele lunii august, pe malul unui lac din apropiere de orașul belgian Charleroi au fost astăzi repatriați. Gabriel și Constantin, de 45 și, respectiv, 48 de ani, erau originari din comuna mehedințeană Gârla Mare. Trupurile acestora au ajuns în comuna natală, unde astăzi, în familia Tomescu, era o durere fără margini. Comunitatea rromă se pregătește acum de înmormântare. Patru copii au rămas orfani.

Iată ce cere tatăl îndurerat:

Cei doi români executați pe malul unui lac din Belgia erau originari din comuna mehedințeană Gârla Mare. Vestea că frații de 45 și 48 de ani au pierit, după ce au fost împușcați lângă Charleroi, a îngrozit ambele țări. La aproape o săptămână de la tragedie, familia plânge, acasă la Gârla Mare, dispariția celor doi frați și cere să se facă dreptate. Fiecare dintre cei doi frați avea câte doi copii.

Familia îndurerată

„O crimă sadică, pur și simplu executați, exact ca și cum au fost condamnați la moarte. I-a împușcat în frunte pe unul și în față pe altul. E catastrofă, această durere nu o vom uita niciodată. Nu au făcut niciun rău, au mers doar să pescuiască și să se ajungă la o condamnare la moarte, așa ceva… Statul roman să dea în judecată statul belgian!”, spune, îndurerat, tatăl băieților.

„Soțului meu îi plăcea să pescuiască. L-am aștepta să vină și când am văzut că nu mai vine, am mers la poliție. În mijlocul pădurii, unde era un iaz, i-a găsit împușcați. Suspect e patronal de la pescăria aia. Au mai avut problemă cu patronal ăla”, spune soția unuia dintre cei împușcați.

Vezi ce spune fratele lui Gabriel și Constantin:

Uciși cu premeditare

Conform primelor informații, cei doi ar fi fost ucişi cu premeditare. Potrivit presei belgiene, un alt membru al familiei celor doi a fost bătut şi împuşcat în aceeaşi zonă, în urmă cu un an.

Cei doi fraţi, Gabriel și Constantin, de 45 şi 48 de ani, erau stabiliţi în Bruxelles și au plecat miercurea trecută la pescuit, pe un iaz din apropierea oraşului Charleroi. Au fost găsiți de poliția belgiană, la Forchies-la-Marche, o localitate aflată în apropiere de orașul Charleroi din Belgia, pe malul lacului, împușcați în cap.

Articolul precedentMotivul bizar pentru care un bărbat din Mehedinți a bătut doi copii
Articolul următorPeste 600 de căsătorii în prima jumătate a anului