Incendii în două apartamente. Proprietarii uitaseră mâncarea pe aragaz

Pompierii mehedinţeni au fost solicitaţi miercuri să intervină pentru stingerea a două incendii izbucnite la apartamente, în municipiul Drobeta Turnu Severin.

La sosirea forţelor de intevenţie, s-a constatat că proprietarii uitaseră mâncarea pe aragaz, fapt ce a dus la degajarea unor cantităţi mari de fum.

”De această dată, intervenţia promptă a pompierilor a împiedicat producerea unor tragedii, însă atragem atenţia cetăţenilor că neglijenţa poate schimba destine, producând pierderi de vieţi omeneşti, dar şi pagube materiale însemnate”, a declarat Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți.

Pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de evenimente, pompierii reamintesc cetățenilor principalele reguli și măsuri de prevenire a incendiilor, ce trebuie respectate în încăperile destinate preparării hranei:

  • Aprinderea focului la aragaz, se realizează pe principiul „gaz pe flacără” , adică se aprinde întâi chibritul, apoi se deschide butonul aragazului.
  • Mâncarea nu trebuie lăsată pe foc nesupravegheată. Dacă trebuie să părăsiţi încăperea pentru o perioadă îndelungată, aceasta trebuie luată de pe foc, mai ales că ar putea apărea întârzieri neaşteptate.
  • După ce aţi terminat de gătit, asiguraţi-vă că aţi oprit din funcţionare cuptorul şi aragazul.
  • Nu lăsaţi niciodată copii nesuparvegheaţi în bucătării. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde copiii nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa cuptorului.
  • Atunci când gătiţi, evitaţi să purtaţi haine sintetice şi largi (de exemplu halate), deoarece acestea pot lua foc foarte uşor.
Articolul precedentPeste 200 de cetățeni străini și-au luat avize de angajare în muncă în Mehedinți în 2019
Articolul următorS-a întrunit comisia pentru implementarea Programului pentru școli al României în județul Mehedinți