În ultimele 24 de ore, pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit pentru stingerea a 11 incendii izbucnite la vegetaţie uscată  în mai multe zone din judeţul Mehedinţi. Ca urmare a manifestării acestor incendii, din cauza folosirii focului deschis din neglijenţă sau fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, au fost afectate aproximativ 60 de ha de vegetaţie uscată pe raza localităţilor Cerneţi, Strehaia, Gogoşu, Slătinicul Mare, Lunca Banului, Izvorul Aneştilor, Livezile şi Valea Copcii.

De asemenea, pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au intervenit şi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Buicani, comuna Ponoarele.

Focul a cuprins şarpanta construită din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de circa 100 mp, mansarda locuinţei, mobilier, aparatură electrocasnică și încăperea centralei termice. Pentru stingerea acestuia, au intervenit pompierii din cadrul Gărzii de intervenţie Baia de Aramă cu două autospeciale cu apă şi spumă. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic produs de coșul de evacuare a fumului amplasat sau neprotejat termic față de materialele combustibile din jur.

 

Articolul precedentDouă televizoare donate secției de pediatrie a Spitalului județean
Articolul următorAutoturism burdușit cu aproape 40.000 de țigarete, descoperit pe o stradă din Turnu Severin