Intervenție a echipajelor operative de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin, cu două autospeciale cu apă și spumă, o autoplatformă și o ambulanță  SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă, situată pe strada Romulus Lepri din municipiul Drobeta Turnu Severin. 

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la acoperișul locuinței, pe o suprafață de circa 50 mp. Pompierii au localizat și stins incendiul, în limitele găsite, împiedicând extinderea flăcărilor la întreaga construcție. Cauza probabilă de izbucnire a acestuia a fost determinată de amplasarea necorespunzătoare sau neprotejarea termică a coșului de fum față de materialele combustibile. 

Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Pentru prevenirea unor tragedii, ca urmare a nerespectării de către cetăţeni a unor reguli şi măsuri de prevenire a incendiilor, le reamintim acestora că este obligatorie verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului.

În podurile clădirilor, coşurile trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn etc).

De asemenea, acestea se tencuiesc, atât pe interior, cât şi la exterior, şi se dau cu var, pentru a se observa cu uşurinţă eventualele fisuri.

ESTE INTERZIS a se folosi coşurile de zid necurăţate, netencuite sau deteriorate, anunță ISU Mehedinți.

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentBilanț coronavirus 12 martie: 5.010 cazuri noi și 108 decese
Articolul următorValeriu Gheorghiță, la Realitatea PLUS: ”La AstraZeneca sunt de 4-5 ori mai multe reacții adverse comparativ cu celelate tipuri de vaccin”