Interes mai mare în turul al doilea, la Mehedinți

Mehedințenii sunt mult mai interesați să voteze în turul al doilea al prezidențialelor, comparativ cu primul tur din 10 noiembrie. Astfel, la ora 18:00, în Mehedinți se înregistra o rată de participare egală cu cea finală din primul tur, 47,53 la sută.

Surprinzător sau nu, mehedințenii sunt mult mai harnici în turul al doilea. Dacă în 10 noiembrie 2019, procentul final de participare la vot a fost, pe întreg județul, de 47,53 la sută, același procent s-a înregistrat acum încă de la ora 18:00. Cu trei ore înainte de închiderea secțiilor de votare, aproape 111.000 de mehedințeni, din cei 231.039 își exercitaseră dreptul de vot. Din punct de vedere statistic, 66 la sută provin din mediul rural și au între 45 și 64 de ani.

În mare parte, procesul electoral a decurs liniștit, numărul incidentelor semnalate fiind de doar 9, dintre care unul singur s-a confirmat. Este vorba de un bărbat de 50 de ani care a votat la Severin, după care a încercat să mai voteze încă o dată în localitatea Breznița Ocol.

Articolul precedentUn bărbat din Breznița Ocol, acuzat de tentativă de vot multiplu
Articolul următorSecția cu cei mai puțin votanți din Mehedinți