Secția cu cei mai puțin votanți din Mehedinți

Cu cât se apropie mai mult momentul închiderii secțiilor de votare, se vorbește tot mai mult de prezența mare la vot, dar și de secții din cătune părăsite, unde listele suplimentare sunt pline de turiști. Dar în Mehedinți avem și localități în care membrii secției de votare nu au prea multe voturi de numărat. Într-un sat din zona de munte al județului au votat doar 51 de persoane.

Un sătuc părăsit și aproape pierdut printre colinele din jurul stațiunii balneoclimaterice din comuna Bala se numește Brateșul și are pe listele electorale permanente înscriși 105 alegători. Doar 43 din aceștia au votat astăzi pentru alegerea președintelui României, iar lor li s-au mai adăugat 8 alegători, pe liste suplimentare. Așadar, membrii secției de votare nu au prea mult de lucru în această seară. Vor trebui să numere și să centralizele rezultatele din 51 de voturi introduse în urna din Secția de Votare 101, amenajată în incinta școlii cu clasele I – IV din Brateșul.

Comuna Bala are 10 sate și, eveident, 10 secții de votare, unde erau așteptați, conform listelor electorale permanente, 3087 de alegători. 1697 dintre aceștia au votat, iar 420 dintre ei au făcut-o pe liste suplimentare.

Articolul precedentInteres mai mare în turul al doilea, la Mehedinți
Articolul următorREZULTATE PREZIDENȚIALE 2019. Avem rezultatele EXIT POLL IRES: Klaus Iohannis, învingător!