Precipitațiile abundente au făcut prăpăd azi noapte în Mehedinți. Viiturile au măturat mai multe sate, zeci de persoane au fost evacuate din case, trei podețe au fost rupte,  iar circulația feroviară a fost întreruptă pe magistrala București-Timișoara.

Pe timpul avertizărilor hidro-meteorologice COD PORTOCALIU, precum și a manifestărilor de COD ROȘU pentru opt localități, respectiv Șișești, Malovăț, Căzănești, Husnicioara, Vânju Mare, Bâcleș, Pădina și Poroina Mare, mai multe persoane au solicitat ajutorul, azi noapte, în dispeceratul ISU Mehedinti, fiind înregistrate peste 60 de apeluri prin SNUAU 112.

Efectivele de pompieri și jandarmi au fost suplimentate cu personal din turele libere, pentru a interveni în sprijinul populației și autorităților publice în mai multe localități, unde au fost înregistrate efecte, viața mai multor persoane fiind pusă în pericol.

În comuna Malovăț, au fost salvate trei persoane ale căror locuințe au fost inundate – una în localitatea Malovăț, alte două în localitatea 23 August, fiind salvat și un animal.

În comuna Prunișor, salvatorii au intervenit atât în localitatea Ghelmegioaia, unde 12 persoane au fost evacuate din locuințe, alte șase fiind salvate din trei autoturisme surprinse de viitură, cât și în localitatea Prunișor, unde trei persoane au fost evacuate de CLSU Prunișor, cărora li s-a asigurat cazarea.

Alte șase persoane au fost salvate de pompierii mehedințeni, două aflate în localitatea Ștefan Odobleja și patru în localitatea Husnicioara, acestea din urmă fiind  surprinse de viitură în zona minei.

Prăpăd a fost și în localitățile Pătulele și Ciochiuța, unde autoritățile locale au intervenit pentru evacuarea a două, respectiv opt persoane, cărora li s-a asigurat cazare, deoarece locuințele acestora au fost afectate. Alte două gospodării au fost inundate și în localitatea Scăpău.

În comuna Căzănești, satul Păltinișu, trei podețe au fost luate de ape, DJ 671A , sectorul Ilov – DN 6, fiind temporar blocat, la această oră traficul fiind reluat.

Din cauza macazurilor inundate, circulația feroviară a fost blocată în zona Balota – Drobeta Turnu Severin, călătorii fiind transbordați în alte trenuri care au circulat pe rute funcționale.

Articolul precedentCod portocaliu de vremea rea în Mehedinți
Articolul următorFOTO Pompierii intervin în mai multe localități din Mehedinți unde ploile au făcut prăpăd