Județul Mehedinți se va află, începând de astăzi, sub atenționare meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă până duminică, 12 iunie, ora 22.00.

În perioada menționată sunt prognozate averse torențiale însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp 

Pentru prevenirea unor situații de urgență populaţiei i se recomandă să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

În situația manifestării fenomenelor meteorologice prognozate ISU Mehedinți recomandă cetățenilor să respecte următoarele măsuri:

– sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

– evitarea adăpostirii sau trecerii prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

– închiderea tuturor ferestrelor locuinţei şi altor categorii de construcţii.

– evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentElena Udrea va fi trimisă în România. Decizia instanție bulgare este definitivă
Articolul următorCulisele Statului Paralel | Veniturile parlamentarilor, șir de controverse. Aleșii români, mai bine plătiți ca englezii și suedezii