Elevii înscriși la secția cu profil electric a Liceului de Transporturi Auto, Drobeta Turnu Severin își vor consolida educația în meseria de electrician într-un laborator electric de ultimă generație, pus la dispoziție de Distribuție Oltenia, în cadrul proiectului ”Ucenic Electrician”.

 Cei 21 de elevi înscriși la clasa de ”Ucenic Electrician” din județul Mehedinti au de acum la dispoziție un laborator electric în care să descopere tainele meseriei de electrician. Pentru înfiintarea acestui laborator, Distributie Oltenia a alocat fonduri în valoare de peste 10. 000 euro.

La evenimentul de inaugurare a laboratorului, au participat reprezentanți ai autorităților locale, ai Inspectoratului Școlar Județean, iar gazde au fost Camelia Matu – director Liceul de Transporturi Auto și Ondrej Safar – CEO Grupul CEZ în România și Eugen Butoarcă – Director Executiv Distribuție Oltenia.

„Pentru liceul nostru colaborarea a venit într-un moment în care învățământul profesional avea nevoie de o mână de ajutor. În acest fel, operatorul Distribuție Oltenia a devenit partenerul nostru pe termen lung. Ne bucurăm că împreună putem să schimbam viitorul unor elevi, care astfel, pot învăța o meserie frumoasă și de viitor. Considerăm că generația de electricieni ai viitorului este pe mâini bune în județul Mehedinți, aici, unde, în nicio lună de la lansarea ofertei școlare am fost bucuroși să vedem un interes foarte mare din partea copiilor, dar și a părinților.” a declarat Camelia Mâțu – directorul Liceul de Transporturi Auto Drobeta Turnu Severin.

 Prezent la eveniment, prefectul de Mehedinți, Cristinel Pavel, i-a felicitat pe inițiatorii acestui proiect:

 ”Vă felicit pentru această inițiativă și mi-aș dori ca și alți agenți economici din județul nostru să vă urmeze exemplul. În multe sectoare de activitate, forţa de muncă este îmbătrânită şi nu se mai găsesc meseriaşi calificaţi. Şi agenţii economici din Mehedinţi se confruntă cu o diminuare drastică a forţei de muncă specializate, tocmai pentru că nu a existat o corelare între stabilirea cifrelor de şcolarizare şi realitatea de pe piaţa muncii. De aceea, sunt convins că inițiativa dvoastră este un mare câștig pentru comunitatea noastră și un pas important în formarea tinerilor profesioniști de mâine”.

„Proiectul Ucenic Electrician a fost gândit cu scopul de a sprijini elevii care sunt la început de drum în meseria de electrician, atât financiar, cu burse lunare în valoare de 200 de lei pentru primii 5 elevi cu cele mai bune rezultate școlare, suplimentare față de bursele oferite de stat, dar și cu dotările materiale. Ne-am  dorit ca elevii să porneasca la drum cu cunostințe despre tehnologia modernă, pe care Distribuție Oltenia o folosește în instalațiile sale. De aceea, acest laborator, pe care l-am inaugurat astăzi are tot echipamentul necesar pentru ca la sfârșitul ciclului școlar, ei să poată să înceapă să lucreze sub tensiune, direct în instalatiile noastre”, a declarat CEO CEZ România, Ondrej Safar.

Proiectul de suflet al Distributie Oltenia a debutat în 2016 și s-a dezvoltat în fiecare an mărindu-și numărul de beneficiari direcți pe orizontală, prin câte un județ implicat, dar și pe verticală cu câte o clasa de a 9-a.

 

 

Articolul precedentUrmărire ca-n filme pe străzile din Turnu Severin
Articolul următorIntervenție curajoasă. Plt. maj. Daniela Sîrbu a stins incendiul la casa vecinilor săi