Autoritatea pentru Reformă Feroviară a anunțat deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Va fi organizată o licitație pentru achiziționarea a 20 de trenuri electrice.

„Menționăm că a fost lansată, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 4. Transport sustenabil, procedura de atribuire în vederea achiziţiei unui număr de 20 de rame electrice RE-IR2 de lung parcurs, destinate conectării centrelor urbane din România, precum și achiziționarea serviciilor accesorii de mentenanţă, instruire a personalului în ceea ce priveşte exploatarea, operarea trenurilor, transportul, asigurarea, punerea în funcţiune şi asistenţa tehnică în perioada de garanţie, conform Caietului de Sarcini”, conform ARF.

Perioada de mentenanţă și de reparații este de 15 ani.

Contractul de achiziţii are prevăzută și o clauză de revizuire, respectiv posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanţă cu încă 15 ani, prin încheierea unui act adiţional.

Trenurile achiziţionate vor fi distribuite tuturor operatorilor feroviari de călători pe baza contractelor de servicii publice care urmează a fi elaborate.

Articolul precedentUn șofer de TIR a filmat cum de la pompa unei benzinării iese aer, în loc de motorină
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET – Rugăciunea pe care toți credincioșii trebuie să o cunoască