Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor face verificări după ce un şofer a semnalat că la o benzinărie din Argeş o pompă de combustibil taxa în mod normal dar în rezervorul mașinii nu intra combustibil, intra aer.

Un șofer de TIR a filmat cum de la pompa unei benzinării din județul Argeș iese aer, în loc de motorină.

După ce imaginile au fost făcute publice inspectorii de la Protecția Consumatorului au mers în control.

„Ia ziceți, mă fraților! Veniți și alimentați! E bun nu?”, sunt imaginile filmate și făcute publice pe Facebook de șofer.

Pompa de combustibil din judeţul Argeş contoriza costul cantităţii de combustibil livrate, ca şi când ar fi fost distribuită în mod real, dar în fapt containerul de combustibil era gol, este concluzia inspectorilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, din cadrul Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, în urma unui control.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, în data de 10.08.2022, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Argeş din cadrul Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia a desfăşurat o acţiune de control la staţia Fuel One din Căteasca, judeţul Argeş. Situaţia prezentată se referea la faptul că o pompă de combustibil funcţiona în continuare, deşi rezervorul corespunzător era gol, şi contoriza costul aşa-zisei cantităţi de combustibil livrate, ca şi când ar fi fost distribuită în mod real. Aceasta a fost confirmată la faţa locului de reprezentanţii operatorului economic şi „justificată” cu faptul că rezervorul (tip container) a fost epuizat. Din relatările verbale comisarii CJPC Argeş au înţeles că, deşi la golirea rezervorului, pompa s-a oprit iniţial – fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere – ulterior aceasta nu s-a blocat şi a continuat să funcţioneze”, se arată într-un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Reprezentanţii companiei au comunicat verbal comisarilor că persoana respectivă ar fi alimentat totuşi în mod real, cu o cantitate consistentă de combustibil pe care nu a mai plătit-o, cu titlul de gest comercial din partea operatorului economic.

Ion Iordăchescu, comisar-șef pentru zona Sud Muntenia, a declarat că operatorul economic a justificat prin faptul că rezervorul a fost epuizat.

Controlul inspectorilor de la protecţia consumatorilor a fost extins şi la produsele comercializate (ambalate).

Astfel, în unitate nu erau prestate servicii de alimentaţie publică, dar au fost constatate abateri referitoare la afişarea preţurilor şi la alte detalii de informare.

Ion Iordăchescu a precizat că sancțiunile ANPC vor fi corelate cu cele de la IPJ Serviciul Economic Argeș.

 

 

Articolul precedentUn român și-a feliat pepenele la LIDL, în aparatul pentru tăiat pâine
Articolul următorLicitație pentru achiziționarea a 20 de trenuri electrice în România