Primăria municipiului implementează proiectul cu finanțare europeană „Inițiative și soluții comune în domeniul situațiilor de urgență în zona de graniță”, care presupune, printre altele, achiziționarea pentru Compartimentului Protecție Civilă și Voluntariat pentru Situații de Urgență a unui număr de 5 module pentru sinistrați.

Aceste module sunt în fapt locuințe provizorii și au destinația cazării persoanelor în cazul producerii unor situații de urgență majore (inundații, furtuni, alunecări de teren, incendii, etc) în urma cărora au fost afectate locuințe care nu mai pot fi folosite sau care prezintă pericol pentru oameni. Dimensiunea unui container este de 6 metri lungime, 2,4 metri lățime și 2,7 înălțime. Fiecare container e dotat cu o cameră dormitor cu 2 paturi supraetajate și baie cu cabină de duș și grup sanitar. Au ca dotări și aparat de aer condiționat.

“Aceste module urmează să fie amplasate pe o platformă betonată de aproximativ 242 mp. Vremea în ultima perioadă este total imprevizibilă și există schimbări bruște și extreme ale condițiilor meteorologice, ultimul exemplu fiind furtuna din Drobeta Turnu Severin, care în 20 de minute a produs pagube multiple. În aceste condiții este important să avem locuințe provizorii care să poată să adăpostească persoanele care ar putea suferi pagube la locuințe din cauza fenomenelor extreme tot mai dese”, spune viceprimarul Daniel Cîrjan.

Modulele au fost deja cu achiziționate de câteva luni pe proiect european România – Bulgaria. Urmează doar sa fie amplasate pe o platforma betonată în zona Serpentina Roșiori și racordate la utilități.

Articolul precedentPESTA PORCINĂ DIN DOLJ, PROVOACĂ ALERTĂ ÎN MEHEDINȚI
Articolul următorJandarmii au depistat trei tineri cu droguri asupra lor în Turnu Severin