Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Unite, severinenii sunt invitaţi să participe la evenimentele organizate de Primăria Drobeta Turnu Severin și Palatul Culturii „Teodor Costescu”, în zilele de 23 și 24 ianuarie a.c.

Pe data de 23 ianuarie a.c., de la ora 17,30, va avea loc un eveniment cultural-artistic intitulat “160 de ani de la Mica Unire”, iar în data de 24 ianuarie a.c. severinenii sunt așteptați pe esplanada din fața Palatului pentru a juca împreună Hora Unirii de la ora 17,00, după care de la ora 18,00 va avea loc un concert extraordinar de muzică patriotică susținut de Orchestra Palatului, „Lăutarii Mehedințiului” și Corul Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei. Invitați speciali ai evenimentului sunt membrii ansamblului „Polet” din Kladovo (Serbia).

„Municipalitatea are pregătite câteva acțiuni care să celebreze Mica Unire, așa cum este cunoscută Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859. Joi, 24 ianuarie, avem în fața Palatului Culturii Hora Unirii, urmată de un concert extraordinar al orchestrei Lăutarii Mehedințiului. Îi invităm pe toți severinenii, și nu numai, să ne fie alături, să participe la aceste acțiuni, mai ales că spectacolul va avea loc în sala mare a Teatrului, un concert pe care ar trebui să-l vadă toată lumea”, spune primarul Severinului, Marius Screciu.

Evenimentele dedicate împlinirii a 160 de ani de la Mica Unire vor debuta la Palatul Culturii Teodor Costescu încă de miercuri, 23 ianuarie, cu un program cultural artistic, din care nu vor lipsi momentele poetice, concerte de muzică populară, o expoziție foto-documentară a Arhivelor Naționale Mehedinți, precum și vernisajul unei expoziții inedite de goblene.

„Miercuri, pe 23 ianuarie, Sala Mehedințeană, care este un spațiu consacrat artei tradiționale mehedințene, găzduiește o serie de manifestări interesante pe acest specific al tradiționalului, o expoziție, mici concerte. Este un moment în care arta tradițională și ceea ce este vechi și puternic în istoria noastră își găsește un relief într-o manifestare la care chemăm și invităm pe toți cei care iubesc folclorul și arta tradițională românească autentică”, declară Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii Teodor Costescu.

Articolul precedentCăutat de autoritățile austrice pentru comiterea mai multor infracțiuni informatice
Articolul următorPRIMARUL ORȘOVEI ÎȘI AMENDEAZĂ CONTESTATARII