În fiecare an, la 13 septembrie, este sărbătorită Ziua Pompierilor din România, zi marcată de un eveniment semnificativ în istoria armei “Bătălia din Dealul Spirii”, care consfinţeşte dorinţa naţională de autodeterminare, dusă până la sacrificiu. Se împlinesc 170 de ani de la această luptă eroică purtată de pompierii militari, la 13 septembrie 1848, împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mişcarea revoluţionară română.

Cu această ocazie, premergător Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi organizează competiţii sportive, urmând a desfăşura expoziţii cu tehnica şi mijloacele de intervenţie, puncte de informare preventivă, dar şi o expoziţie de artă plastică.

„Sâmbătă, 08 septembrie, în intervalul orar 09.00-13.00, îi aşteptăm pe toţi cei care îşi doresc să fie mai informaţi să ni se alăture, vizitând punctele mobile de informare preventivă din cele trei centre comerciale din municipiul Drobeta Turnu Severin situate: pe Bulevardul Mihai Viteazu, Aleea Constructorului şi Calea Târgu-Jiului, unde cei interesaţi vor putea vedea şi o parte din tehnica şi mijloacele de intervenţie din dotarea pompierilor mehedinţeni, folosite pentru salvarea semenilor, a bunurilor acestora şi a mediului”, spune Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

În perioada 10-12 septembrie a.c., între orele 10.00-20.00, punctele de informare preventivă şi expoziţiile de tehnică vor fi amplasate pe esplanadele străzii Crişan şi Fântânii Cinetice.

„Marţi, 11 septembrie, la sediul inspectoratului, colega noastră, artista Oara Larisa Mindoiu, ne va dezvălui o parte din minunata lume a formelor şi culorilor, desăvârşite   printr-o multitudine de tehnici, în cadrul unei expoziţii de artă plastică, cu tema <<Aripi de îngeri>>”, mai spune Raluca Tîrcă.

Manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România se vor încheia joi, 13 septembrie, cu un ceremonial militar-religios, urmat de o paradă militară, ce se vor desfăşura pe Bulevardul Carol I, Zona Palatului Culturii “Teodor Costescu”, începând cu ora 10.00.

Toţi cei prezenţi la eveniment vor putea intra în atmosfera camaraderească, pe acordurile fanfarei militare şi vor vedea tehnica militară aparţinând serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă reprezentative ale judeţului, publice şi private, dar şi pe cea a unor structuri cu care ISU Drobeta colaborează pentru îndeplinirea misiunilor încredinţate.

De asemenea, pe esplanada Fântânii Cinetice va avea loc o expoziţie cu o parte din tehnica de intervenţie şi accesoriile folosite de pompieri, dar şi un punct de informare preventivă.

Totodată, subunităţile ISU Drobeta îşi vor deschide porţile, în intervalul orar 09.00-14.00 pentru a dezvălui vizitatorilor tehnica şi misiunile salvatorilor mehedinţeni.

 

Articolul precedentSenatorul USR Nicu Fălcoi despre situația Piciorului Podului lui Traian: “Răspunsurile primite se bat cap în cap cu deciziile luate de cei responsabili”
Articolul următorDe la ce a pornit incendiul la fabrica de prelucrare a lemnului din Turnu Severin