Nicu Fălcoi, senatorul USR de Timiș, a solicitat Ministerului Culturii și Identității Naționale informații despre evoluția și stadiul în care se află proiectul de reabilitare a Piciorului Podului lui Traian din Drobeta Turnu Severin, la care lucrările au fost sistate mai bine de jumătate de an, pentru identificarea de noi soluții tehnice.

“Răspunsurile primite se bat cap în cap cu deciziile luate de cei responsabili. În timp ce Ministerul Culturii spune că totul este în regulă și în grafic, Consiliul Județean ia hotărârea de a scoate reabilitarea Piciorului Podului din proiectul finanțat deja, printr-o hotărâre luată în 7 august, la Mamaia, care nici azi nu este publicată pe site-ul instituției.

Noi vom face tot ce ne stă în putință pentru a preveni ca acest obiectiv atât de important să fie lăsat în paragină, tocmai atunci când era atât de aproape de a fi realizat, fiind deja inclus într-un proiect cu finanțare pe fonduri europene”, se arată într-un comunicat de presă al USR Mehedinți.

Senatorul de Timiș spune că a primit o informare de la reprezentanții Institutului Național al Patrimoniului, din care rezultă că în acest moment ar fi în curs de derulare demersurile pentru achiziționarea serviciilor din caietele de sarcini și că în cursul zilei de 6 august a.c. o echipă din cadrul Institutului Național al Patrimoniului ar fi discutat cu reprezentanții CJ Mehedinți posibile variante de punere în valoare a ruinelor Podului lui Traian, prin amenajarea zonei adiacente.

În aceeași zi de 6 august a fost emisă însă și-o convocare de îndată a unei ședințe a CJ Mehedinți pentru data de 7 august 2018, ora 14.00, în sala de conferințe a unui hotel din Mamaia.

“Ce s-o fi întâmplat, însă, mai departe cu-acest proiect de CJ, care nu se regăsește în acest moment pe pagina de internet a Consiliului Județean Mehedinți? Cu cine-or fi vorbit, oare, în data de 6 august, reprezentanții Institutului Național al Patrimoniului? Și care va fi, în continuare, soarta proiectului în ansamblu, dar și cea a lucrărilor de reabilitare a Piciorului Podului lui Traian?

Sunt întrebări la care voi căuta să găsesc răspunsuri printr-o altă interpelare de la reprezentanții Ministerului Culturii și de la cei ai Institutului Național al Patrimoniului, chiar la începutul acestei săptămâni”, scrie parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

 

Articolul precedentȘoferi vitezomani, sancționați pentru viteză excesivă pe străzile din Turnu Severin
Articolul următorManifestări publice de Ziua Pompierilor în Mehedinți