Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți a aprobat astăzi, 21 octombrie, hotărârea privind aprobarea Planului de măsuri a DSVSA Mehedinți pentru combaterea focarului de pestă porcină africană de pe raza satului Corzu, comuna Bâcleș.

În data de 17.10.2020, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți a fost sesizată de către 3 proprietari de exploatații din satul Corzu despre faptul că au găsit câteva animale moarte. Imediat, DSVSA Mehedinți a efectuat ancheta epidemiologică, iar exploatațiile contaminate au fost plasate sub supraveghere oficială. S-au prelevat probe de organe de la porcii morți din cele 3 gospodării, probele fiind trimise la Laboratorul Sanitar Veterinar Dolj, iar astăzi, 21.10.2020, a fost confirmată Pesta Porcină Africană în cele trei exploatații din satul Corzu, în baza buletinelor de analiză emise de LSVJ Dolj. 

DSVSA Mehedinți a stabilit în jurul focarului de pestă porcină africană din satul Corzu zonele circulare de protecţie şi supraveghere de 3 şi respectiv 10 km. 

”La intrările și ieșirile din localitate au fost instalate filtre sanitare, astfel încât mijloacele de transport care se deplasează prin sat să fie dezinfectate. Sunt prezenți aici reprezentanți de la DSVSA Mehedinți, Primăria Bâcleș și IPJ Mehedinți. Mâine se va trece la uciderea porcilor rămași în viață din cele trei exploatații contaminate, sub control oficial şi într-un mod prin care să se evite orice risc de propagare a virusului pestei porcine africane”, a precizat prefectul Cristinel PAVEL: 

La intrarea în exploatații se amplasează dezinfectoare de picioare, iar circulația persoanelor și a vehiculelor înspre sau dinspre exploatații se va face doar cu avizul DSVSA Mehedinți.

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedent100% TU DECIZI! Victor Paul Dobre, din șantierul naval, propulsat în funcția de prefect
Articolul următorNoi dezvăluiri din Spovedania lui Rizea: Murad, unul dintre afaceriștii protejați de sistem