Peste 150 de jandarmi vor fi angrenați în misiuni de menținere a ordinii publice, în perioada 06-08 iunie a.c., astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță sărbătoarea Rusaliilor, anunță IJJ Mehedinți.

Efectivele de ordine publică  vor avea în vedere prevenirea oricăror fapte care aduc atingere legilor si normelor de conviețuire socială și aplicarea măsurilor legale la constatarea acestora, atât în mediul urban, cât și  rural.

”Jandarmii vor  informa şi îndruma cetățenii  cu privire la respectarea  măsurilor  de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, precum  și cele  stabilite prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 26 din 28.05.2020 pentru prevenirea și combaterea pandemiei COVID 19, dispuse pe perioada stării de alertă”, se arată într-un comunicat de presă al IJJ Mehedinți.

Pentru evitarea unor situaţii neplăcute, jandarmii recomandă cetățenilor să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură,  să respecte măsurile stabilite prin legislația în vigoare,  iar în caz de nevoie să solicite sprijinul  efectivelor aflate  în dispozitiv sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

Articolul precedentSe pregătește cea mai mare alianță de STÂNGA. Consens politic la nivel înalt
Articolul următorCărți noi la Secția Împrumut pentru Copii a Bibliotecii Județene