Vineri, 24 ianuarie 2020, se împlinesc 161 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), moment deosebit din istoria poporului român, înfăptuit la Bucureşti de Adunarea Electivă a Munteniei care a ales domnitor al Ţării Româneşti pe Alexandru Ioan Cuza, într-o clădire a Bisericii Ortodoxe Române de pe Dealul Mitropoliei, pe locul căreia se află astăzi Palatul Patriarhiei.

De aceea, în această zi de mare însemnătate istorică, în Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, de la ora 06.00, a fost săvârşită Sfânta Liturghie de către Preasfinţitul Părinte Nicodim alături de slujitorii sfântului lăcaş.

După Sfânta Liturghie, începând cu ora 08.30, a fost oficiată slujba de TE DEUM ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru realizarea acestui act fundamental din istoria noastră naţională la care Biserica Ortodoxă Română a contribuit în mod semnificativ.

Totodată, în ziua de 24 ianuarie 2020, în toate bisericile din Episcopia Severinului şi Strahaiei s-a oficiat Sfânta Liturghie şi slujba de TE DEUM, în memoria celor care au contribuit la realizarea Unirii Principatelor, iar la sfârșitul slujbei, la toate bisericile, au fost trase clopotele timp de un minut.

Articolul precedentCum a fost ales Alexandru Ioan Cuza deputat, fără să candideze în Mehedinţi
Articolul următorAccident grav în Mehedinți. Un bărbat a murit după ce s-a răsturnat cu o maşină de teren