Microcentrala cu alimentare pe gaze naturale a fost pusă în funcțiune

Microcentrala cu alimentare pe gaze naturale amenajată în cartierul ANL din Drobeta Turnu Severin, a fost astăzi, 6 martie, pusă în funcțiune. Practic, din momentul de față cazanele vor funcționa continuu și vor asigura agentul termic pentru încălzirea celor 460 de locuințe din zona ANL, agent termic pentru încălzire cât și pentru consumul de apă caldă.

Prefectul Cristinel Pavel a monitorizat lucrările care s-au executat aici, iar astăzi a fost prezent la punerea în funcțiune a celor două cazane pentru a se asigura că acestea funcționează la parametrii normali.

”Sunt mulțumit de modul cum arată această microcentrală pe gaz, lucrările au fost executate de profesioniști. Dacă prețul gigacaloriei va fi unul rezonabil, eu cred că aceste microcentrale de cartier vor putea fi o soluție viabilă la problema încălzirii municipiului nostru”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Lucrările au fost executate de S.C. Mehedinți Gaz în cadrul unui proiect pilot, inițiat de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu și aprobat în luna noiembrie 2019 în Consiliul Local.

”Au fost instalate două cazane de putere totală 2,6 MW. Instalația ce am construit-o am racordat-o înainte de circuitul secundar al agentului termic, adică dispare circuitul primar, acolo unde sunt pierderile cele mai mari”, a explicat ing. Alin Șoșoi, director Departamentul Investiții și Exploatare la Mehedinți Gaz.

Microcentrala pe gaz ar fi trebuit pusă în funcţiune în prima parte a lunii ianuarie a.c., dar Mehedinți Gaz nu a putut respecta termenul asumat din cauza avizului de mediu, a cărui eliberare a necesitat o perioadă mai lungă de timp decât s-a crezut inițial.

Articolul precedentPrefectul de Mehedinți solicită convocarea membrilor CJ pentru adoptarea unui nou buget
Articolul următorTrei persoane din Mehedinți amendate pentru că nu au rămas izolate la domiciliu