Liberalii din Mehedinți au anunțat luni, 15 septembrie, într-o conferință de presă, că au strâns un număr record de semnături pentru candidatul Klaus Iohannis.

”La nivelul județului Mehedinți au semnat 42.700 de persoane pentru susținerea candidaturii domnului Klaus Iohannis, dintre care peste 14.000 au fost semnături din Drobeta Turnu Severin”, a precizat președintele PNL Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan.

Este un număr aproape dublu de semnături, în comparație cu alegerile europarlamentare.

Pentru alegerile europarlamentare din mai, au fost strânse 25.500 de semnături în județul Mehedinți, dintre care 8.000 din Drobeta Turnu Severin. O analiză comparativă conduce la două concluzii simple: Klaus Iohannis este primul în opțiunea mehedințenilor, ceea ce înseamnă că are de departe prima șansă de a câștiga primul tur al alegerilor prezidențiale în județul Mehedinți; Partidul Național Liberal este clar primul în opțiunile electoratului la nivelul județului Mehedinți și al municipiului Drobeta Turnu Severin, cu o creștere constantă în ultimele luni. Mulțumim tuturor mehedințenilor care au semnat listele de susținere și au acordat astfel încrederea Partidului Național Liberal și candidatului la prezidențiale Klaus Iohannis”, a mai adăugat Daniel Cîrjan.

Cei care vor să intre în cursa pentru alegerile prezidențiale de anul acesta trebuie să strângă și să depună minim 200.000 de semnături, care trebuie să fie validate.

 

Articolul precedentPeste 60 de intervenţii ale ISU Mehedinţi în acest sfârșit de săptămână
Articolul următorO bătrână snopită în bătaie de fiul său