Pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au intervenit, în acest weekend, la 24 de situaţii de urgenţă, asigurând asistenţă medicală și la 40 de solicitări.

Majoritatea intervenţiilor pompierilor mehedinţeni în situaţii de urgenţă au fost pentru stingerea unor incendii, 19 izbucnite la vegetaţie uscată pe raza a 16 localităţi, alte trei manifestându-se la două anexe gospodăreşti şi o scenă construită în aer liber.

Cele 19 incendii de vegetaţie uscată au cuprins circa 230 de hectare, numai în localitatea Menţii din Faţă flăcările, manifestându-se la circa 80 de hectare de vegetaţie uscată şi la patru ha din plantaţia de cătină şi litieră a unei păduri de foioase. Pagube s-au înregistrat şi în localităţile Cerveniţa şi Nicolae Bălcescu, unde au fost afectate circa trei hectare de pădure de foioase şi un hectar de viţă-de-vie.

Şi în localitatea Petra, din cauza arderile necontrolate, fără asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, focul a cuprins circa 80 de hectare de vegetaţie uscată şi 12 hectare de lucernă.

Tot în această perioadă, salvatorii au acţionat şi pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă unui bărbat, în vârstă de circa 70 de ani, victimă a unui accident rutier produs pe DN 56A, în localitatea Bucura, care, ulterior, a fost transportat la spital de către un echipaj SAJ. O altă persoană, care a necesitat ajutor medical, a fost victima unui accident, după ce braţul i-a fost prins într-un utilaj agricol, pe raza localităţii Comanda.

Din cauza jocului copiilor cu focul, în localităţile Jiana şi Devesel, au izbucnit două incendii, unul la un adăpost de animale şi celălalt la o scenă construită în aer liber. Ambele incendii au fost lichidate la timp de către pompieri, fără a afecta vecinătăţile.

Articolul precedentSăptămâna Europeană a Mobilităţii: 16-22 septembrie 2019
Articolul următorMii de semnături pentru candidatul Klaus Iohannis adunate de liberalii mehedințeni