Ministrul Economiei, Virgil Popescu: Nu a existat o preocupare reală a social democraților Viorica Dăncilă și Orlando Teodorovici pentru programul de modernizare a sistemelor de încălzire

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, spune că nu a existat o preocupare reală a social democraților Viorica Dăncilă și Orlando Teodorovici pentru programul de modernizare a sistemelor de încălzire, deși s-au lăudat cu asta.

Afirmațiile acestuia sunt întărite de faptul că Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, spune că nu a existat o preocupare reală a social democraților Viorica Dăncilă și Orlando Teodorovici pentru programul de modernizare a sistemelor de încălzire, deși s-au lăudat cu asta.

Afirmațiile acestuia sunt întărite de faptul că în bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pe anul 2019, la capitolul 70.01 ”Locuințe, servicii și dezvoltare publică”, Titlul 51 ”Transferuri între unități ale administrației publice”, art. 51.01 ”Transferuri curente”, alin. 51.02.06 ”Retehnologizarea centralelor termice și electrice de termoficare” la data de 28 octombrie 2019 erau aprobare credite de angajament în valoare de 70.000 mii lei.

“Cu acești bani nu poți moderniza nici măcar centrala unui singur municipiu din România. De asta spun că celor de la PSD nu le-a păsat de asta”, spune ministrul Virgil Popescu.

Promisiunule au curs însă pe bandă rulantă și un exemplu este municipiul Drobeta Turnu Severin unde social-democrații se lăudau că vor construi o centrală termică cu sprijin guvernamental:

“Studiu de caz: municipiul Drobeta Turnu Severin. Din fericire, iarna aceasta avem păcura necesară asigurată, din rezervele statului. O premieră după 4 ani de probleme, chinuri și cetățeni care au înghețat în propria casă. Însă pentru modernizarea sistemului de încălzire, de care depind aproximativ 30.000 de locuinţe, zeci de şcoli, instituţii publice, și pentru construirea unei centrale termice în cogenerare de înaltă eficiență este nevoie de 250.000 mii lei! Primarul social democrat Marius Screciu anunța că a găsit o soluție de finanțare! Care soluție având în vedere că Dăncilă și Teodorovici au dat pentru toată țara doar 70.000 mii lei?”.  “Cu acești bani nu poți moderniza nici măcar centrala unui singur municipiu din România. De asta spun că celor de la PSD nu le-a păsat de asta”, spune ministrul Virgil Popescu.

Promisiunule au curs însă pe bandă rulantă și un exemplu este municipiul Drobeta Turnu Severin unde social-democrații se lăudau că vor construi o centrală termică cu sprijin guvernamental:

“Studiu de caz: municipiul Drobeta Turnu Severin. Din fericire, iarna aceasta avem păcura necesară asigurată, din rezervele statului. O premieră după 4 ani de probleme, chinuri și cetățeni care au înghețat în propria casă. Însă pentru modernizarea sistemului de încălzire, de care depind aproximativ 30.000 de locuinţe, zeci de şcoli, instituţii publice, și pentru construirea unei centrale termice în cogenerare de înaltă eficiență este nevoie de 250.000 mii lei! Primarul social democrat Marius Screciu anunța că a găsit o soluție de finanțare! Care soluție având în vedere că Dăncilă și Teodorovici au dat pentru toată țara doar 70.000 mii lei?”.  

Articolul precedentPESTE 290.000 DE ALEGĂTORI SUNT AȘTEPTAȚI LA URNE ÎN MEHEDINȚI
Articolul următorDoi soți, morți în casă după ce s-au intoxicat cu fum în Mehedinți