MITUL INVAZIEI DE ȘERPI DIN ORȘOVA DESFIINȚAT DE PRIMAR: SUNT ȘERPI DE APĂ, SCOȘI CU FORȚA DIN DUNĂRE!

PRIMARUL ORȘOVEI DESFIINȚEAZĂ MITUL INVAZIEI ȘERPILOR! Explicația edilului șef este cât se poate interesantă și șocantă deoptrivă. Pentru a contracara articolele și postările de pe rețelele de socializare, potrivit cărora Orșova este invadată de reptile, primarul Marius Stoica a ținut să liniștească locuitorii urbei și a explicat care este de fapt adevărul: Sunt șerpi de apă și au fost scoși cu forța din Dunăre! (Video)

În această vară, rețelele de socializare, dar și site-urile media s-au umplut cu un subiect ce avea să tulbure liniștea orșovenilor: reptilele. S-a vociferat cum că în municipiul Orșova, în această perioadă, încă de la începutul sezonului cald, zeci de șerpi au apărut prin parcuri, locuri des frecventate atât de cei mari, cât și de copii. La aceste zvonuri, primarul Marius Stoica a ținut să răspundă și să clarifice situația: Este vorba de NATRIX NATRIX! mai mult decât atât, cel care a făcut vâlvă pe internet, a premeditat situația, adică a scos șarpele din apă, i-a făcut poze și apoi l-a filmat în iarbă!

„Nu există o invazie a șerpilor! Orșova este o localitate așezată pe malul Dunării și într-adevăr există pe malul Dunării această specie de șarpe de apă, NATRIX NATRIX, cum se mai numește în termeni latinești. Da, pe malul Dunării există destui șerpi de apă, sunt convins că știrea acesta a plecat de la faptul că unul dintre copii a luat pe un băț, din apă, acest șarpe și l-a pus în iarbă, a făcut două poze cu el, o filmare scurtă, a pus-o pe Facebook și de aici, mamă – mamă, ia uitați, s-a umplut Orșova de șerpi. Orșova, prin locurile de joacă nu are șerpi, vă garantez că nu există nici măcar un șarpe în iarbă, ci doar acolo unde îi este habitatul, adică în apă. Orșova nu este invadată de șerpi, dar unii vor să fabuleze!”, susține primarul Marius Stoica.

Șarpele de casă (Natrix natrix), uneori numit șarpe inelat, șarpe de iarbă sau șarpe de apă, este un șarpe eurasiatic neveninos. De obicei acesta poate fi întâlnit în apropierea apelor sau în păduri și se hrănește aproape exclusiv cu amfibieni.

Articolul precedentȘcolile din Turnu Severin, igienizate de angajații primăriei
Articolul următorPro România Mehedinţi cere înființarea unei comisii parlamentare în problema pestei porcine