FOTO Cornel Stroescu

Pro România susține înființarea unei comisii parlamentare pentru găsirea de soluții privind pesta porcină.     

Țara noastră traversează o criză fără precedent care a falimentat zeci de companii, dar care a adus în pragul disperării și sute chiar mii de locuitori din mediul rural, pentru care animalele crescute în gospodărie reprezintă de cele mai multe ori singura sursă de venit, mai ales în condițiile în care, zonele rurale din întreaga țară se confruntă cu o lipsă acerbă a locurilor de muncă. Pesta porcină va transforma România într-o țară net importatoare de carne de porc şi o ţară cu o industrie alimentară distrusă” a declarat Cornel Stroescu, coordonator Pro România Mehedinți. Mai mult decât atât, România a ignorat avertizarea Comisiei Europene cu privire la virusul pestei porcine, consideră Cornel Stroescu, unul din cei mai mai fermieri din judeţul Mehedinţi.

Este dovedit faptul că România nu a pus în aplicare avertizarea Comisiei Europene cu privire la strategia de prevenire a pestei porcine. Mai grav decât atât este faptul că, din cauză că țara noastră nu a respectat măsurile impuse de Comisia Europeană pentru prevenirea răspândirii virusului, riscăm să nu primim niciun euro pentru diminuarea pagubelor suferite” a mai spus Cornel Stroescu, coordonator Pro România Mehedinți.

O comisie parlamentară care să ancheteze, dar care să și ofere soluții este în aceste condiții extrem de necesară, susţine liderul Pro România, în contextul în care pesta porcină este cea mai importantă problemă pe care țara o are în acest moment.

Articolul precedentMITUL INVAZIEI DE ȘERPI DIN ORȘOVA DESFIINȚAT DE PRIMAR: SUNT ȘERPI DE APĂ, SCOȘI CU FORȚA DIN DUNĂRE!
Articolul următorȚigări de contrabandă confiscate în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I