Monument al Eroilor din Primul Război Mondial, vandalizat la Turnu Severin

 

FOTO Facebook

În Anul Centenarului, Monumentul Eroilor din Drobeta Turnu Severin, un monument dedicat eroilor Primului Război Mondial, aflat chiar în centrul orașului, a fost vandalizat. Indivizi necunoscuți au rupt roata unuia din cele două tunuri de lângă monument.

Monumentul Eroilor este un simbol al urbei de la Dunăre, locul unde au loc toate manifestările închinate unor momente importante din istoria națională. Și pentru că este amplasat în cel mai mare parc al municipiului Drobeta Turnu Severin, chiar în centrul orașului, severinenii au observat imediat cele petrecut și au postat fotografii pe Facebook.
Fapta s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică și pare clar un act de vandalism. Roata a fost smulsă de persoane necunoscute și abandonată lângă tun.

Cu toate astea, Poliția Locală din Drobeta Turnu Severin, instituție care ar trebui să supravegheze această zonă, se spală pe mâini și spune că roata a căzut din cauza vechimii. Cât despre Poliția municipiului Drobeta Turnu Severin, aceasta precizează că nu a fost sesizată despre această faptă.

Edificiul a fost realizat în perioada 1928-1933 și este un omagiu adus ostașilor români căzuți la datorie în Primul Război Mondial. Opera a fost realizată de arhitectul State Balosin, de sculptorul Teodor Burcă și de pietrarul Carol Umberto. Monumentul conține o frumoasă criptă care adăpostește osemintele eroilor mehedințeni căzuți în luptele din Primul Război Mondial de la Alion, Cerna, Câmpia Severinului. Monumentul Eroilor mehedințeni din Războiul Reîntregirii a fost dezvelit la 25 octombrie 1933, în prezența regelui Carol al II-lea.

Articolul precedentEFORTURI PENTRU PRELUAREA PORTULUI DROBETA
Articolul următorTrei persoane, aflate pe un iaht în derivă, salvate de poliţiştii de frontieră