EFORTURI PENTRU PRELUAREA PORTULUI DROBETA

Municipalitatea din Severin face eforturi deosebite pentru preluarea în administrare a Portului Drobeta. Ultima discuție a avut loc între primarul Severinului, Marius Screciu, și ministrul Transporturilor, Lucian Șova. Primarul a insistat asupra derulării mai rapide a procedurilor, iar în perioada următoare vor fi transmise toate documentele către minister.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, insistă asupra demarării cât mai urgente a tuturor procedurilor legale pentru preluarea în administrare a Portului Drobeta. Deja municipalitatea are și o Hotărâre de Consiliu Local favorabilă și mai multe demersuri începute la nivelul autorităților centrale. Cheia problemei este, însă, la Ministerul Transporturilor, acționarul majoritar al Companiei Naționale care are acum portul în administrare. În urma discuțiile avute cu ministrul Transporturilor, Dan Șova, primarul Screciu a trimite către minister toată documentația necesară.

Să sperăm că măcar vom primi în administrare pe o perioadă mai luncă acest port, ca să putem investi, să venim cu fonduri europene și să facem lucruri frumoase pentru comunitate, lucruri pe care noi le outem face la nivelul adminsitrației pub lice locale”, spune primarul Marius Screciu.

În prezent, Portul din Drobeta Turnu Severin se află în administrarea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu. Acționarul majoritar de aici este Ministerul Transporturilor, cu 80 la sută. Restul de 20 la sută din acțiuni aparține Fondului Proprietatea. Deși societatea mai are în administrare porturile fluviale din localităţile Moldova Veche, Calafat, Bechet, Corabia, Giurgiu, Olteniţa, Călăraşi şi Cernavodă, în ultimii ani nu a investit nimic în modernizarea acestora. Porturile fluviale se degradează văzând cu ochii, iar singura soluție este ca aceste porturi să fie administrate de administrațiile locale din orașele riverane.

Articolul precedentPercheziții în casele unor contrabadiști de țigări din Turnu Severin
Articolul următorMonument al Eroilor din Primul Război Mondial, vandalizat la Turnu Severin