Dezvăluiri fără precedent în emisinea Culisele Statului Paralel, la Realitatea PLUS, despre jaful privatizării Petrom. Anca Alexandrescu a prezentat neregulile grave semnalate la vânzarea companiei. „În urma controlului s-au constatat abateri privind îndeplinirea clauzelor cuprinse în Contractul de privatizare nr. 5/2004”, arată Raportul Curții de Conturi din anul 2009.

„O să încep cu acest raport al Curții de Conturi, al departamentului X, care s-ar fi ocupat de privatizări. Am crezut că e scris la mișto X. Sunt auditori publici externi. Am o sinteză din 16.03.2009. Timp de 5 ani au fost puse așa-zise restricții. A fost făcut la finalizarea restricțiilor, împreună cu cei de la Ministerul Economiei. Pe de o parte, nu s-a făcut certificarea terenurilor. Instituția statului nu a monitorizat”, a spus Anca Alexandrescu.

Mihai Belu: „Elementul de noutate e prejudiciul. Referitor la terenuri, avem 25 milioane de dolari valoarea maximă. Sunt 2000 de ha teren care se vorbește la punctul 1. Nu se vorbește despre cele din jurul orașelor”. 

Anca Alexandrescu: „Problema terenurilor, și este o informație bombă, până în anul 2019 nu era rezolvată. Aștept răspuns de la minister dacă acum s-a rezolvat”.

„Unele hotărâri de Guvern au fost date în 2004, cu o lună înainte de privatizare. Sunt 155 de concesiuni în această listă”, a spus Anca Alexandrescu.

Imagine

Imagine

 

Articolul precedentAlexandra Păcuraru: Unirea românilor a venit ca un act firesc, dar nu fără lupte care au clădit această națiune
Articolul următorJaful avuției naționale! Profiturile Petrom, ascunse de toți politicienii din ultimii 20 de ani. DOCUMENTE