NOUL INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL DIN MEHEDINȚI VREA SĂ ELIMINE ABSENTEISMUL ȘI SĂ INTENSIFICE INSPECȚIILE LA CLASĂ

Guvernul PNL și-a instalat, în Mehedinți, propriul inspector școlar general, în persoana consilierului județean PNL Dana Trancotă. Noul șef al învățământului mehedințean a venit astăzi cu o viziune nouă din care nu lipsesc eliminarea absenteismului școlar și înmulțirea inspecțiilor la clasă.

Vine vremea schimbărilor la Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți! Cel puțin așa a lăsat să se înțeleagă noul inspector școlar general, profesoara Dana Trancotă, la prima sa întâlnire cu directorii de școli din județ.

„Dacă vom degreva directorii de școli de munca uneori inutilă și istovitoare și care consumă foarte mult timp, de a produce hârtii, directorii vor fi mult mai liberi să meargă în clase să vadă ce se întâmplă acolo. Vreau să rezolvăm micșorarea în prima fază și, dacă se poate, eliminarea absenteismului. Copiii fie că lipsesc foarte mult de la școală, fie că abandonează pur și simplu, ne pun într-o situație dificilă, pentru că prin faptul că ei nu vin la școală, noi nu putem să îi educăm. Trebuie să găsim măsuri concrete prin care să îi readucem la școală. Vom pune mare accent pe inspecția la clasă și cred că rolul inspectorului școlar este acela de a susține, prin cât mai multe inspecții la clasă, formarea profesorului din sistem”, a declarat Dana Trancotă.

Articolul precedentPrimăria Severin suportă costul sterilizării câinilor cu stăpân ce aparțin rasei comune
Articolul următorMinistrul Economiei: Mi se pare strigător la cer că județul Mehedinți nu este reprezentat cu un stand de turism