Primăria Severin suportă costul sterilizării câinilor cu stăpân ce aparțin rasei comune

Viceprimarul Daniel Cîrjan anunță că a intrat în vigoare proiectul pe care l-a inițiat alături de consilierii locali liberali, care prevede subvenționarea totală a sterilizării câinilor cu stăpân ce aparțin rasei comune sau a metișilor acestora aflați pe raza municipiului Drobeta-Turnu Severin. 

Până la finalul anului 2019 se estimează un număr de 150 de câini cu stăpân care să fie sterilizați, costul pentru o intervenție fiind de 300 lei pe animal, costuri care vor fi suportate de către Primăria Drobeta Turnu Severin.

„Marea majoritate a câinilor fără stăpân care se găsesc pe străzi provin în primul rând din gospodării, de aceea devine o prioritate sprijinirea populației în sensul subvenționării totale a sterilizării câinilor cu stăpân pentru a împiedica înmulțirea acestora. Proiectul este prevăzut a se desfășura și anii următori, iar implementarea lui duce în final la reducerea câinilor de pe străzi și scăderea costurilor autorității publice privind gestionarea câinilor fără stăpân, eliminând în final riscul atacurilor asupra oamenilor”, spune viceprimarul Daniel Cîrjan.

Procedura este simplă: persoanele interesate de acest program depun o cerere la registratura Primăriei, urmând programarea la cabinetul veterinar, care a câștigat licitația pentru realizarea acestei intervenții asupra cățelului.

Articolul precedentPolițiștii mehedințeni participă la Rail Action Day
Articolul următorNOUL INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL DIN MEHEDINȚI VREA SĂ ELIMINE ABSENTEISMUL ȘI SĂ INTENSIFICE INSPECȚIILE LA CLASĂ