În judeţul Mehedinți, se află în carantină instituționalizată 124 persoane (din care 23 persoane au intrat în ultimele 24 ore), iar în izolare la domiciliu 1.286 persoane (din care 153 persoane au intrat și 55 persoane au ieșit în ultimele 24 ore ).

Polițiștii acționează în sistem integrat, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranță publică. Se acționează pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, prin verificarea persoanelor care trebuie să respecte măsura izolării la domiciliu, a societăților comerciale, pentru fluidizarea traficului și însoțirea autovehiculelor care tranzitează județul Mehedinți cu persoane care revin din afara granițelor.

În data de 22 martie a.c., polițiștii au efectuat 265 de misiuni, au fost verificate 1.057 de persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu și 36 de societăți economice. În urma verificărilor au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii de autoizolare, în valoare de 10.000 lei.

În cadrul acțiunilor au fost angrenați 276 de polițiștii. De asemenea, echipajele de politie rutieră au asigurat deplasarea și însoțirea a 24 de autovehicule cu 93 de persoane.
Jandarmii au efectuat misiuni de însoțire transporturi (19 auto cu 65 de persoane), au asigurat măsuri de protecție la 2 centre de carantină, iar 15 patrule mixte polițiști – jandarmi au verificat 576 persoane izolate/carantinate.

Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat două misiuni de decontaminare a două ambulanțe SAJ, care au transportat persoane aflate în izolare.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a efectuat 113 verificări la domiciliu la persoanele izolate. De asemenea, polițiștii locali împreună cu reprezentanți de la Direcția de Asistență Socială s-au deplasat la domiciliul a șapte persoane în vârstă, care au solicitat alimente.

 

Articolul precedentCine este doctorul Virgil Musta care a vindecat 49 de pacienţi, infectaţi cu COVID-19
Articolul următorRecomandări de la Poliția Rutieră pentru conducătorii auto. Mehedințiul este sub Cod Portocaliu de ninsori abundente