Polițiștii recomandă conducătorilor auto să reducă viteza, să folosească luminile de întâlnire și să evite să acționeze brusc mecanismele de direcţie și de frânare întrucât, pe anumite porțiuni, din cauza temperaturilor scăzute și a umezelii, există posibilitatea formării poleiului.

Având în vedere faptul că județul Mehedinți se află sub avertizare meteo Cod Portocaliu de ninsori abundente cu un strat de zăpadă consistent și viscol, pentru o călătorie sigură și pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație, polițiștii sfătuiesc conducătorii auto să se intereseze cu privire la condițiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Conducătorii auto trebuie să-şi asigure o vizibilitate bună în maşină prin curăţarea parbrizului, geamurilor laterale şi a lunetei iar sistemul de climatizare-dezaburire să fie în perfectă stare de funcţionare.

De asemenea, polițiștii recomandă șoferilor să adapteze viteza la condiţiile unui carosabil umed, să circule cu viteză redusă și să păstreze o distanță corespunzătoare în mers, între autovehicule, astfel încât să poată opri în siguranță în orice moment.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locuri marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de şoferi.

Articolul precedentNumărul persoanelor izolate în Mehedinți a crescut la 1.286 de persoane
Articolul următorMinistrul Virgil Popescu anunță că se prelungește valabilitatea voucherelor de vacanţă