Duminică, în ziua în care se desfășoară procesul electoral pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud a sesizat Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud după ce Partidul Național Liberal a depus o plângere cu privire la faptul că în mediul online se continuă propaganda electorală.

Liberalii au reclamat că pe o pagină de pe Facebook a fost distribuit un videoclip care promovează un anumit candidat. În acest caz, polițiștii bistrițeni au efectuat cercetări și au identificat persoana care a postat videoclipul. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb, polițiștii au efectuat cercetări și au stabilit că videoclipul la care au făcut referire reprezentanții PNL Bistrița-Năsăud în plângerea către Biroul Electoral Județean a fost postat de o persoană din județul Mehedinți, aceasta fiind identificată de oamenii legii.

În acest caz, IPJ Bistrița-Năsăud va lua măsuri și urmează ca persoana care a postat videoclipul să fie sancționată pentru continuarea propagandei electorale.

Potrivit legislaţiei în vigoare, constituie contravenţie „continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat”. Fapta se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 4.500 lei.

Mai multe date despre plângerea în urma căreia Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a dispus sancțiuni găsiți mai jos:  

Liberalii din Bistrița-Năsăud au sesizat Biroul Electoral Județean cu privire la continuarea campaniei electorale în mediul online

 

Articolul precedentVIDEO Ministrul Economiei, Virgil Popescu: Am votat pentru o Românie normală, pentru o Românie demnă în Europa
Articolul următorDouă sesizări la IPJ Mehedinți de turism electoral