Deţinuţii din Penitenciarul Drobeta Turnu Severin au avut la dispoziţie o zi întreagă pentru a fi alături de copiii lor. Proiectul „O zi cu tata” le oferă şansa de a-şi relua rolul în viaţa de familie.

Căminul cultural din comuna Şişeşti a găzduit o activitate din cadrul Programului ”O zi cu tata”, program derulat de Penitenciarul Drobeta Turnu Severin în colaborare cu Asociaţia Bărbaţilor Creştini. În cadrul întâlnirii, persoanele private de libertate implicate în program au petrecut timp cu familia, au participat împreuna cu aceştia la diferite jocuri şi activităţi recreative.

O activitate inedită a fost demonstraţia practică de olărit, copiii persoanelor private de libertate au avut posibilitatea să acumuleze informaţii utile în ceea ce priveşte prelucrarea lutului şi crearea unor obiecte sub îndrumarea directă a unui olar.

Toţi participanţii implicaţi în program au primit diplome de merit.

Programul ” O zi cu tata” are ca scop menţinerea relaţiilor de familie, în special cu copiii persoanelor private de libertate, acesta fiind un puternic factor motivator pentru schimbarea comportamentului şi reintegrarea acestora în societate.

Articolul precedentMEHEDINȚI GAZ, CHEMATĂ SĂ DEA SOCOTEALĂ AUTORITĂȚILOR LOCALE
Articolul următorAu început lucrările de modernizare a “Parcului Nucilor”