Orașul și apa. Expoziție reprezentativă pentru modul de funcționare a sistemului de alimentare cu apă a orașului Drobeta Turnu Severin, în perioada în care actualul CASTEL AL ARTELOR avea rolul de a asigura alimentarea cu apă.

Expoziția ce va fi instalată la etajul superior al fostului CASTEL DE APĂ va cuprinde fotografii, reprezentări grafice, planuri, elemente de arhivă.

Se va recompune vizual și senzorial (prin tehnici de reconstituire/animare prin realitate augmentată/modelare 2D) mecanismul de funcționare a acestui turn de apă (astăzi dispărute).

Expoziția va cuprinde și o colecție de articole de știință populare.

Tema expoziției „Orașul și Apa” va reprezenta procesul de transportare și de furnizare a apei, tratamentul apei (filtrare/ozonificare) și al instalațiilor (instrumente și mașini hidraulice). Va fi vorba inclusiv despre rolul apei în cultura locală, ca preambul al viitoarei expoziții legate de Dunăre și ca element de relaționare cu cea inițială, legată de memoria istorică a Insulei Ada-Kaleh. „Apa” devine practic elementul comun care va lega în timp inelele turnului, sub forma unor expoziții de bază, mereu actualizate, văzute ca niște spații de expunere creativă a patrimoniului istoric generat și garantat de castel. Vom crea astfel pentru vizitatori noi narațiuni ca forme de angajare totală a acestora în procesul de vizitare a întregului edificiu.

Proiectul este cel de-al treilea câștigat și implementat la CASTELUL ARTELOR de către Direcția de Patrimoniu Istoric și Turism Cultural, proiecte co-finanțate de A.F.N.C. (Administrația Fondului Cultural Național) și Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin, anunță primăria Severin.

Cel de- al patrulea proiect co-finanțat de A.F.C.N. este în derulare și implementare la Cetatea Medievală a Severinului.

 

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentRomâni implicați în campania electorală anti-Trump. Interese oculte în jocurile pentru Casa Albă. Ce rol avea „pionul” Stelian Nistor, fost șef de Masonerie
Articolul următorAtenționare pentru turiștii care au ales Poiana Brașov astăzi