Circ în ședința de astăzi a Consiliului Județean Mehedinți, după ce președintele Aladin Georgescu a împărțit în mod discreționar banii pentru primăriile din județ. Consilierii județeni PNL au părăsit sala de ședințe.

Practic, Aladin Georgescu și-a recompensat primarii fideli, care au scos rezultate bune la ultimele alegeri cu sume importante.

Este vorba de acele fonduri pe care CJ Mehedinți trebuia să le repartizeze către primăriile din județ din cota de 6 la sută din impozitul pe venit estimat pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită finanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din surde defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, în anul 2020.

Primăriile conduse de primarii PSD care au adus voturi importante la alegerile de anul trecut au primit sume mari. De exemplu, Primăria Jiana a primit 1.000.000 lei, Gogoșu și Strehaia câte 800.000 de lei. În schimb, la primăriile conduse de primari PNL ori de primari care au refuzat să se implice în campanie pentru PSD au primit niște fărâmituri, niște sume mai mult decât modice.

Șimianul, cea mai mare comună din Mehedinți, a primit 50.000 de lei. La fel și Bâcleș, Vânjuleț, Poroina Mare, Ilovăț, Husnicioara, Devesel, Dubova, Dumbrava, Dârvari, Cujmir.

 

Articolul precedentMinistrul Economiei: ” Îl somez pe președintele CJ Mehedinți să respecte legea și să asigure sumele necesare pentru buna funcționare DGASPC”
Articolul următorPrimarul Șimianului: ”Președintele Consiliului Județean Mehedinți a acționat ca președintele PSD Mehedinți, împărțind bani pe criterii politice”