Constantin Trușcă, primarul din Șimian, cea mai mare comună din Mehedinți, consideră că gestul președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, de a aloca o sumă infimă pentru dezvoltarea comunei Șimian este ”unul josnic”.

”Dacă avea onoare nu îi pedepsea pe cetățenii din Șimian, doar pentru simplul fapt că eu, din calitatea de primar al comunei Șimian, am ”comis delictul de opinie”. Pentru că am avut curajul să semnalez o serie de comportamente greșite, care nu urmăreau interesul cetățenilor, astăzi președintele Consiliului Județean Mehedinți a acționat ca președintele PSD Mehedinți, împărțind bani pe criterii politice, nu pe cele corecte. Un gest josnic chiar și din partea lui. Un gest care arată că este disperat și că nu îi pasă deloc de mehedințeni, de oamenii din Șimian, de dezvoltare. Cu toate astea vreau să îi asigur pe concetățenii din Șimian că nu mă las intimidat, ci voi acționa și pe viitor cu implicare și abnegație pentru a aduce cât mai multe fonduri in sprijinul comunei Șimian”, scrie pe contul său de Facebook Constantin Trușcă, unul din cei mai buni primari din Mehedinți.

Astăzi, 28 ianuarie, în ședința ordinară a Consiliului Județean Mehedinți, au fost repartizate primăriilor din județ sumele din cota de 6 la sută din impozitul pe venit estimat pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită finanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din surde defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, în anul 2020.

Primăriile conduse de primarii PSD care au adus voturi importante la alegerile de anul trecut au primit sume mari. De exemplu, Primăria Jiana a primit 1.000.000 lei, Gogoșu și Strehaia câte 800.000 de lei. În schimb, primăriile conduse de primari PNL ori de primari care au refuzat să se implice în campanie pentru PSD au primit, în bătaie de joc niște fărâmituri, niște sume mai mult decât modice.

Șimianul, cea mai mare comună din Mehedinți, a primit 50.000 de lei. La fel și Bâcleș, Vânjuleț, Poroina Mare, Ilovăț, Husnicioara, Devesel, Dubova, Dumbrava, Dârvari, Cujmir.

Articolul precedentPe ce criterii a împărțit președintele Consiliului Județean Mehedinți banii către primării
Articolul următorS-a întrunit în prima ședință pe acest an Colegiul Prefectural al județului Mehedinți