Pe ce se cheltuiesc banii publici la Primăria Orșova

În Primăria de la Orşova, cel de-al doilea municipiu al judeţului Mehedinţi, s-au cheltuit nejustificat bani pe servicii de telefonie mobile şi onorarii pentru avocaţi.

Primarul de la Orşova, Marius Stoica, care acum vrea să desfiinţeze Poliţia Locală pentru a face economie la bugetul oraşului, nu s-a zgârcit când a fost vorba despre servicii de telefonie mobile (5.000 lei) ori onorarii pentru avocaţi (203.000 lei). Asta au constatat inspectorii Camerei de Conturi Mehedinţi în urma unei acţiuni de audit financiar efectuat în perioada 05.06.2019-24.07.2019 asupra conturilor anuale de execuţie bugetară pentru anul 2018.

”UATM a efectuat plăţi nelegale pentru servicii de telefonie mobilă peste valoarea abonamentului urmare utilizării serviciilor de date precum şi c/valoarea unor abonamente (cartele SIM) ce nu sunt activate, acestea fiind achiziţionate pentru a beneficia de echipamente cu discount, întrucât salariaţii entităţii beneficiază de câte un abonament decontat de entitate la un alt operator de telefonie”, se arată în raportul Camerei de Conturi.

Inspectorii au dispus extinderea verificării asupra tuturor plăţilor efectuate cu cheltuielile cu bunuri şi servicii, în vederea stabilirii întinderii prejudiciului determinat de plata nelegală a serviciilor de telefonie mobilă contractate cu toţi operatorii de telefonie mobilă.

De asemenea, s-a luat măsura ”recuperării în totalitate, pe căile legale, a eventualelor prejudicii constatate de entitate ca urmare a extinderii verificării, inclusiv pentru prejudiciul cert constatat de auditorul public extern şi rămas de încasat, în sumă totală de 5 mii lei, pentru care se vor calcula şi încasa majorări de întârziere, pe perioada de când s-a produs prejudiciul/s-a efectuat plata şi până la dată când se recuperează efectiv sumele”.

Primăria din Orşova a cheltuit nejustificat bani grei şi cu avocaţii, se mai arată în acelaşi raport. Şi nu e vorba de o sumă mică, ci de 203 mii lei:

”UATM a efectuat plăţi nelegale din bugetul local, reprezentând cheltuieli de judecată/onorariu avocat, în condiţiile în care instanţele de fond, prin sentinţe civile rămase definitive şi irevocabile, au anulat procesele verbale de contravenţie/au motivat nelegalitatea actelor administrative/documentelor emise fie de Consiliul Local, fie de Primăria Orşova prin compartimentele de specialitate sau comisiile de specialitate numite prin dispoziţii motivat de nelegalitatea şi/sau netemeinicia acestora”. Şi în acest caz s-a dispus recuperarea prejudiciului.

Primarul de la Orşova, Marius Stoica, a stârnit mare vâlvă la începutul acestui an când a declarat că vrea să desfiinţeze Poliţia Locală (care înseamnă opt angajaţi), motivând că ar fi ineficientă şi că în felul acesta ar face o economie la bugetul mic al primăriei, iar banii i-ar cheltui la curăţenia oraşului sau întreţinerea spaţiilor verzi.

Articolul precedentCercetat pentru tăiere ilegală de material lemnos
Articolul următorPetreceri ieftine în Serbia cu mâncare şi băutură la discreţie de Ziua Îndrăgostiților