Românii și-au dat cu părerea în cazul a două dintre tragediile care au șocat țara. Într-un sondaj realizat la comanda PSD, oamenii au fost întrebați cine se face vinovat pentru tragedia de la 2 mai, provocată de soferul drogat, dar și despre Alexandra, gravida care a murit la Maternitatea din Botoșani sub privirile medicilor indiferenți. 

România a fost zguduită de două tragedii în luna trecută. În primul caz, un șofer drogat a cauzat moartea a doi studenți în incidentul de la 2 Mai, în timp ce în al doilea caz, o tânără gravidă a pierdut viața în Spitalul Botoșani, sub atenta supraveghere a medicilor. Un sondaj CURS a analizat reacția românilor la aceste evenimente și pe cine consideră vinovați pentru producerea tragediilor.

Conform rezultatelor, 74% dintre români simt că țara noastră se îndreaptă „mai degrabă într-o direcție greșită”, în timp ce doar 19% au afirmat că România se îndreaptă „mai degrabă într-o direcție bună”.

În ceea ce privește accidentul mortal din 2 Mai, 51% dintre cei chestionați cred că vina pentru accidentul mortal din 2 Mai o poartă Vlad Pascu, șoferul drogat, aflat acum în arest preventiv.

15% dintre respondenți cred că de vină sunt traficul și consumul de droguri și tot atâția spun că responsabilă este poliția, care nu și-a făcut treaba. 10% cred că vinovați sunt părinții beizadelei, iar 4% dau vina pe primărie pentru că nu a făcut trotuare în zonă. Șocant, 2% spun că de vină sunt chiar victimele.

Imagine

În ceea ce privește tragedia de la Botoșani, cei mai mulți participanți la sondaj, mai exact 71%, cred că de vină sunt medicul și personalul care erau atunci de gardă. 11% cred că responsabil este medicul curant al tinerei, care nu a venit să o opereze în acea noapte.

10% dau vina pe conducerea spitalului, 2% dau vina chiar pe gravidă și 1% pe Consiliul Județean.

Imagine

Sondajul a fost realizat la comanda PSD în perioada 24-31 august, pe un eșantion de 1.067 de oameni, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Metoda de culegere a datelor a fost față în față, la domiciliul respondenților. Marja maximă de eroare este de +/-3%. 

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 2 septembrie 2023
Articolul următorA fost prelungită perioada în care românii își pot cumpăra vechime în muncă. Cât costă un an de cotizare