Poliţiştii din Dolj au desfăşurat, joi, şapte percheziţii în judeţele Dolj, Mehedinţi şi Teleorman, la persoane bănuite de obţinerea prin fals a indeminzaţiilor oferite de guvern în contextul pandemiei COVID-19.

Anchetatorii spun că, începând cu anul 2020 și până în prezent, cinci persoane din Craiova, care ar fi invocat calitatea de artist-interpret, ar fi depus, la autoritatea competentă, înscrisuri falsificate, în vederea obținerii unor indemnizații alocate din bugetul de stat, în contextul pandemiei de COVID-19.

Persoanele ar fi încercat să inducă în eroare reprezentanții autorității competente, cu privire la existența unor relații contractuale de prestări servicii, anterioare declanșării pandemiei de COVID-19.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 45.000 de lei.

„În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente ce pot constituite mijloace de probă în cursul procesului penal. De asemenea, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere. Cercetările sunt continuate, urmând să fie dispuse măsuri legale”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Dolj.

La activități au participat și polițiști ai inspectoratelor de poliție județene Mehedinți și Teleorman, luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Dolj, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj.

Articolul precedentCulisele Statului Paralel, JOI: Povestea TRAGICĂ a căpitanului SRI Constantin Bucur. Cum a învins sistemul
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 185. Când prostituatele sunt mai responsabile decât aleșii neamului