O nouă serie de basoreliefuri la Cazanele Dunării, în vecinătatea Statuii lui Decebal, lângă Mănăstirea Mraconia.

Primele au fost expuse în urmă cu 4 ani, în cadrul unui proiect al Asociației Frontiera Gălățeană, în parteneriat cu SNPPC (Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual), CNP- IGPF (Corpul Național al Polițiștilor din Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, cu sprjinul conducerii centrale a Poliției de Frontieră Române și al ITPF Timișoara (Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara).

Imagine

Amplasarea celor 22 de basoreliefuri reprezintă personalități istorice și Lupul Dacic, „în cel mai pitoresc loc de pe Dunăre, constituie o mărturie a existenței noastre în hotarele vechii Dacii de peste 2000 de ani”, a declarat Vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru, prezent la eveniment.

“Dunărea este străjuită începând încă din 2018, pe malul românesc, de cele mai mari personalități ale istoriei României, grație proiectului pe care Asociația Frontiera Gălățeană împreună cu ceilalți parteneri l-au realizat!

Personalitățile sunt vrednicii făuritori ai istoriei statului român și mă bucur că acest demers a fost continuat și iată că, dacă în 2018 aveam 10 basoreliefuri, azi avem 22. Toate constituie un obiectiv turistic important, care spune istoria neamului românesc”- Ionică Negru

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentCât timp va rămâne deschis traficului Transfăgărășanul
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET