PESTA PORCINĂ AFRICANĂ FACE RAVAGII. LA GÂRLA MARE A ÎNCEPUT UCIDEREA PORCILOR

Scene șocante în comuna mehedințeană Gârla Mare, în această dimineață! Zeci de porci uciși și aruncați într-o remorcă, atomizoare împroșcând dezinfectant și, mai ales, multe lacrimi ale celor care și-a pierdut animalele. Focarul de pestă porcină africană a fost confirmat într-o exploatație ilegală de la marginea localității, deținută de viceprimarul comunei împreună cu un prieten. Peste 60 de porci au fost uciși și îngropați.

Vezi ce spune viceprimarul:

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat, joi după amiază, în județul Mehedinți, la 2 kilometri de comuna Gârla Mare. A doua zi după decizia Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor de a se interveni prompt în focar, reprezentanții D.S.V.S.A. Mehedinți au descins în Gârla Mare și au ucis toți porcii din gospodăria viceprimarului Costel Cârlig, dar și a prietenului cu care deținea exploatația neconformă, pădurarul satului. Imaginile de la fața locului sunt de-a dreptul șocante: zeci de porci uciși și aruncați în remorca unui tractor, oameni în alb cu atomizoare, dar și foarte multe lacrimi. Peste toate acestea, situația capătă și accente penale. Prefectul îl acuză pe viceprimar de inconștiență crasă și îi face plângere penală, în timp ce vicele se apără și spune că din asta trăia și că nu a plimbat porcii din focar către propria gospodărie.

După uciderea celor 22 de porci din gospodăriile viceprimarului și prietenului său, autoritățile sanitare veterinare au dezinfectat zona și au trecut la uciderea altor 36 de porcine din exploatația clandestine de pe malul Dunării, cadavrele acestor porci au fost îngropate pe câmp, la marginea comunei Gârla Mare. Porcii erau crescuți pe o suprafață de circa 2 hectare de la liziera pădurii, pe un teren împrejmuit impropriu, în care porcinele mișunau libere.

Articolul precedentManifestări publice de Ziua Pompierilor în Turnu Severin
Articolul următorCâte divorțuri s-au pronunțat de la începutul anului