Deşi comercializarea produselor pirotehnice în pieţe este interzisă, comerţul ilegal înfloreşte în preajma sărbătorilor de iarnă. Vândute în plină stradă, acestea pun în pericol sănătatea şi chiar viaţa celor care le cumpără.

Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, ies la rampă şi vânzătorii de pirotehnice. Deşi până la Anul Nou au mai rămas trei săptămâni, în zona centrală din Drobeta Turnu Severin se pot achiziționa aceste produse comercializate ilicit.

 Polițiștii Biroului de Ordine Publică al Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat la acest sfârșit de săptămână un bărbat de 37 ani, din Turnu Severin, care avea asupra sa un număr de 120 de petarde. Bărbatul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului materiilor explosive. Cercetările continuă urmând ca la definitivarea acestora să se propună soluţia corespunzătoare.

Oamenii legii au  depistat, de asemenea, în zona Pieței Agroalimentare din Schela Cladovei de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, un bărbat de 26 ani, din municipiu, care deținea asupra sa un număr de 1.700 materiale pirotehnice (petarde).

 

Articolul precedentDE LA BAL, LA SPITAL! LOTUL DE CANOTAJ DIN ORȘOVA, INTOXICAȚI DE LA MASA FESTIVĂ
Articolul următorFestivalul de datini și tradiții românești „Crăciunul de ieri, Crăciunul de azi”