Peste 140 de poliţişti vor acţiona, zilnic, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în condiţii de linişte şi siguranţă. Vor fi constituite peste 350 de patrule auto şi pedestre.

Poliţiştii mehedinţeni vor fi la datorie în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, astfel încât sărbătorile să fie petrecute în linişte.

Peste 140 de poliţişti vor acţiona, zilnic, în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă public. Din totalul poliţiştilor,  peste 500 sunt de la structurile de ordine publică, aproape 165 sunt poliţişti cu atribuţii pe linie rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice și pe traseele de acces către aceste zone, poliţişti de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, 8 aparate radar, atat pe autospeciale inscriptionate, cat şi neinscriptionate.

Polițiștii de la transporturi vor patrula pe  trenuri de călători, staţii şi triaje de cale ferată.

Cu ocazia Sfintei Sărbători a Crăciunului se preconizează un aflux de peste 600 de persoane, zilnic, la târgul de Crăciun amplasat în zona Fântânii Cinetice din municipiu.

Articolul precedentBilanțul Primăriei Drobeta Turnu Severin, la final de an
Articolul următorMăsuri speciale în punctele de frontieră pentru perioada sărbătorilor de iarnă