În ultimele 24 de ore, pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit pentru înlăturarea efectelor inundațiilor în localităţile Prunişor, Malovăţ, Vînju Mare, Baia de Aramă, Ciochiuţa, Oreviţa Mare, Ghelmegioaia, Stăneşti, Izvorul Bârzii şi Traian.

Pompierii au acţionat pentru evacuarea apei acumulate din zece beciuri, nouă curţi, o casă şi o staţie ITP, dar şi pentru îndepărtarea arborilor căzuţi pe acoperişul spitalului din Baia de Aramă.

Pe timpul acțiunilor de intervenție, în localitatea mehedinţeană Ciochiuţa s-a intervenit pentru salvarea a două persoane care nu mai puteau ieși din locuință, din cauza apei revărsate de râul din apropiere, dar şi pentru salvarea unui cal surprins de apa râului Huşniţa.

Tot în această perioadă, pompierii au acţionat şi pentru salvarea unui câine căzut într-o fântână, cu o adâncime de circa 10 m,  în localitatea Dîrvari. Animalul a fost extras în siguranţă cu ajutorul accesoriilor din dotare, fiind predat proprietarului.

În această dimineață se derulează o misiune de evacuare a apei cu ajutorul motopompelor și înlăturare a aluviunilor dintr-o gospodărie în oraşul Strehaia.

Articolul precedentCe a pățit un bărbat care s-a urcat pe bicicletă în stare de ebrietate
Articolul următorREZULTATUL ORDONANȚEI PREȘEDINȚIALE ÎN CAZUL SORINA (UPDATE, ultimele informații)