Prefectul a verificat bazele de deszăpezire din Mehedinți

Prefectul judeţului Mehedinți, Cristinel Pavel, împreună cu subprefectul Octavian Tuțu, au verificat astăzi, 17 ianuarie, operatorii de deszăpezire, bazele operaționale și punctele intermediare ale acestora în ceea ce privește disponibilitatea utilajelor și stocurile de materiale disponibile.

”Vremea a fost bună cu noi până acum, dar suntem totuși în mijlocul iernii și oricând pot să apară probleme. Trebuie să fim pregătiți să intervenim prompt în orice moment, de aceea am vrut să mă asigur că dincolo de situațiile care mi se prezintă pe hârtie, operatorii de deszăpezire au în realitate stocurile necesare de material antiderapant și utilajele de intervenție”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Secția Drumuri Naționale Drobeta Turnu Severin are în momentul de față pe stoc 5.129 tone de sare și 1.529 tone nisip, iar 10 utilaje proprii și 34 închiriate sunt pregătite să intervină pentru deszăpezire. Operatorul de deszăpezire pe drumurile județene a precizat că are pregătite 12 utilaje cu lamă și răspânditor, 2 remorchere cu trailer, o macara de peste 25 de tone, turbofreză pentru zăpadă, autoutilitare pentru patrulare, un dispecerat care asigură non-stop legătura dintre factorul decizional și factorul de execuție, camione cu lamă și sărăriță.

Articolul precedentDSP Mehedinți derulează campania „Împreună pentru sănătatea mintală! Să înlăturăm stigmatul bolilor mintale!”
Articolul următorAJOFM Mehedinți: Cursuri de formare profesională pentru șomeri