PREFECTUL, CEASUL ȘI CENTENARUL

Sărbătoare mare la Prefectură! Deputați, senatori, înalte fețe bisericești, lume luminată! Premii și diplome omagiale și lansare de carte! Într-un cuvânt, fericire totală! Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, Instituția Prefectului Mehedinți a inaugurat un ceas! Da, ați auzit bine, un ceas! Nu este un ceas cu cuc, dar a fost reabilitat cu bani de la Ministerul Culturii.

Marele și simbolicul ceas de la Prefectură, dedicat întru totul Centenarului, a fost inaugurat astăzi cu mare fast. Peste tot în România, instituțiile publice au folosit bani din Programul CENTENAR, lansat de Ministerul Culturii, pentru a realiza proiecte grandioase dedicate aniversării unui secol de la Marea Unire. La Mehedinți, s-a reparat un ceas! Atât s-a putut! Mai în glumă, mai în serios, ceasul cu pricina se afla pe Palatul Administrativ de zeci de ani, încă de pe vremea când aici era sediul Comitetului Județean al PCR. Doar că ani și ani, toată lumea uitase de el, ceasul încremenise în uitare, iar severinenilor le era foarte dor de el.

Ceasul istoriei

Acesta a fost și motivul pentru care prefectul Nicolae Drăghiea (foto) s-a gândit să îl repare, pe banii Ministerului Culturii și l-a transformat în proiect istoric, sub numele de CEASUL CENTENAR. Ce o avea orologiul cu Prefectura, nimeni nu știe! Cert este faptul că, într-un cadru festiv, oficial și ceremonios, prefectul a înmânat diplome și plachete sub titulatura „PROIECT CEAS CENTENAR”. Înalți prelați, deputați și senatori, lume bună, cu toțiii au înțeles azi că ceasul și centenarul sunt un tot unitar, o simbioză a eroismului poporului roman și un prilej de emoție și emulație patriotică la umbra marelui ceas.

Ceasul de pe Prefectură, așadar, chiar dacă nu este unul cu cuc, își va face auzită vocea prin diverse melodii, prin anunțuri de avertizare și mai ales prin faptul că știe să intonese și imnul national. Prefectul, ceasul și Centenarul vor fi de-a pururi simboluri ale județului nostru!

Articolul precedentTandrețe la Prefectură, în văzul clasei muncitoare
Articolul următorEures: Locuri de muncă sezonieră în agricultură în Spania