PREFECTUL CERE EXPLICAȚII DUPĂ CRIZA INFECȚILOR NOSOCOMIALE DIN SPITALUL JUDEȚEAN SEVERIN (video)

Prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a convocat astăzi ședința extraodinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru a cere explicații cu privire la situația infecțiilor nosocomiale din Spitalul Județean și pentru evoluția cazurilor de rujeolă. La finalul prezentărilor, prefectul nu s-a declarat mulțumit de explicațiile factorilor responsabili și spune că a chemat specialiști din alte zone.

Un subiect extrem de fierbinte s-a aflat astăzi pe agenda Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocat în ședință extraordinară de către prefectul județului Mehedinți. Este vorba despre posibila infecțiile nosocomiale și moartea celor patru pacienți în Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin. Factori de decizie de la nivelul Direcției de Sănătate Publică, dar și a Spitalului Județean, au explicat pas cu pas evoluția situației și au expus tabloul complet al tuturor măsurilor dispuse.

Momentan, sectorul septic al Secției ATI rămâne închis, urmând a se redeschide doar atunci când toate problele succesive prelevate vor fi analizate și se va constata dispariția bacteriilor periculoase. Directorul Direcției de Sănătate Publică Mehedinți, dr. Miruna Constantin, a explicat faptul că doar după ce se vor avea rezultatele analizelor probelor se va lua o decizie, până atunci urmând ca pacienții ce necesită internarea în sectorul septic al ATI să fie redirecționați.

Doar că prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a declarat presei, la finalul ședinței extraordinare, că nu este deloc mulțumit de explicațiile primite. Prefectul a tras concluzia finală și a precizat că lucrurile trebuie prevenite și nu rezolvate după ce se produc tragediile. Vezi ce a spus prefectul, în materialul VIDEO aflat deasupra!

Articolul precedentReacție cu întârziere în problema bacteriilor ucigașe de la Spitalul Județean Mehedinți
Articolul următorResfinţire de biserică în Bârlogeni, filie a parohiei Stângăceaua